28 november 2012 - Hemma igen!
DATUM: 2012-11-28 | TID: 18:31:03 | KATEGORI: Behandling, Tyskland

Hej ♥
 
Kom hem sent på fredag kväll, så har varit lite lat med bloggningen sen jag kom hem. Har varit så mycket annat som hänt. Självklart var det skönt att komma hem men samtidigt lite trist eftersom jag inte får den här behandligen här hemma.. Har fått många frågor om jag ska tillbaka till Tyskland, just nu så har vi ingen aning, det beror helt enkelt på, hur jag mår framöver.. Så jag är lika spända som er, haha :-) 

Men just nu så mår jag ju myycket bättre än vad jag gjorde före vi åkte ner till Tyskland, har haft lite herx sen jag kom hem, vilket är helt normalt, (Det är då Borrelian går ut i kroppen vilket är helt skit, men måste ju igenom det också (igen..) Men det är ju även bra för småjävlarna ska ju ut (ursäkta språket, men har inga milda ord för dom..)
Men jag är ju inte lika dålig som jag brukar va när jag har herx, för på lördag förmiddag var jag på Öppethus på skolan, var såå kul att se vännerna igen! Åh, en av mina lärare började gråta när hon såg mig, ååhå.. Så go ♥
Söndag sov jag en del, men samtidigt var jag också pigg, mormor och morfar kom på middag, mys att se de igen också :-) 

Och i måndags var jag och mamma ute och handlade mat, har det alltid så bra tillsammans med mamma. ♥
Så jag har ju gjort något varje dag även om jag har den där dumma herxen, så självklart ser jag en stooor förändring! Var även hos friösren igår, bilder kommer i ett annat inlägg! 

Och taack så mycket för alla fina kommentarer på bloggen, facebook, IRL (i real life) jag fått de senaste veckorna, det värmer så mycket och att såå många bryr sig, åh tack! ♥
 

 Tänkte lägga ut före och efter bilder, men är några bilder som saknas som mormor har tror jag, så får fixa det en annan dag. :-) 

21 november 2012 - Näst sista dagen i Tyskland
DATUM: 2012-11-21 | TID: 20:08:00 | KATEGORI: Behandling, Tyskland

Vet inte riktigt vart jag ska börja, men de senaste dagarna har varit helt fantastiska! Mår så mycket bättre, orkar gå mer, har mer energi och inte lika trött längre, SÅ SKÖNT! Känslan går inte att beskriva.. 
Läkaren är också väldigt nöjd med mig, han säger att det är ett mirakel att jag blivit så mycket bättre så fort. Magnific Magnific som han säger, haha. :-)

Lite bilder från de senaste dagarna: (sorry för kvalitén, men har inte orkat gå runt med min feta systemkamera, så har bara blivit iPhone bilder)
 
Jag idag medans jag fick IV. 
Mamma och jag skulle bara äta en "liten" glass efter lunchen igår, men snacka om att bilder ljuger.. Fick chock när vi såg hur stor glassen var.. Så lämnade kvar mer än hälften.. oupss...
När jag kom till kliniken på eftermiddagen idag för att få andra dagens IV, så låg det ett paket och väntade på mig. Åååh! :') Fick väldigt bra kontakt med en dam som jobbade där, så hon fick även en hjärtformad chokladask av mig. "Dear Madeleine! I wish you all the best and I hope soon you'll be healthy. You're very brave, dont give up your hope - its very important" Så självklart kommer det bli lite tråkigt att åka hem på fredag.. 

Presenten jag fick + jag och damen jag fick det av. Så snäll och go! :-)

Shopping, Tyskland.
DATUM: 2012-11-19 | TID: 20:49:22 | KATEGORI: Behandling, Tyskland


Tshirt och röda "skinnbyxor" från New Yorker. Skor från Deichmann.
Fick ääntligen tag på sneakers med kilklack, otroligt sköna att gå i också, väldigt nöjd med inköpen i alla fall. Och det var så mysigt att shoppa med mamma igen, var en stund sen sist vi gjorde det tillsammans. ♥

19 november 2012 - i Tyskland
DATUM: 2012-11-19 | TID: 19:51:09 | KATEGORI: Behandling, Tyskland

Hejhej♥

Jag som egentligen hade tänkt föra en dagbok medan jag var här, det sket sig ju totalt..

Men nu är jag inne på sista veckan, åker hem på fredag. Både lite trist och skönt förstås. Men de två första veckorna av behandligen blev jag riktigt trött och illamående. I början så blir de allra största symptomerna man haft myycket värre, vilket för mig var då: trötthet, illamående, yrsel, ångest, panik, ingen styrka i benen och energilös. Därav ingen bloggning tyvärr.. Men får bli ett lite längre inlägg nu. :-)

Det har varit några riktigt tuffa veckor men samtidigt fulla med hopp. Medicinerna jobbar för fullt i kroppen nu, känner mer glädje än smärta nu. Vilket jag får höra si sådär varje dag. Har fått tillbaka utstålningen i ögonen också. Men jag är så taggad på att bli frisk nu, ger verkligen inte upp!

Jag började även på en ny Malaria medicin idag, som jag hoppas på är den rätta för att bli ännu bättre! Har tidigare inte riktigt hittat den rätta medicinen, så är verkligen spännande nu att se vilken effekt den här medicinen har. MEN, bambambam... Idag var det första dagen som jag inte har använt rullstolen!! DET är verkligen framsteg! Åh, blir så glad. :')

 
Det gula som ser ut som färg är malaria medicinen... Den luktar som godis men smakar beskt och bränner i munnen, fy..

Shopping idag! Kan inte beskriva känslan jag har just nu, så glad! Bilder från inköpen kommer lite senare.

7 november 2012 - Behandling dag 2
DATUM: 2012-11-07 | TID: 20:21:12 | KATEGORI: Behandling, Tyskland

Andra dagen med intravenös idag, kan säga att jag märker det mer kroppen idag. Är mer trött (mer än vanligt) mer yr och har en krypande känsla i kroppen, ganska obehagligt.. Men blir nog bättre efter ett tag. Men imorgon så börjar jag med IV två gånger om dagen, alltså morgon och kväll. Också börjar jag på en ny antibiotika som heter metronidazol, (gått på doxylin de två första dagarna som jag kommer fortsätta på också) Spännande! 
Annars har dagen varit bra, har fått sett lite mer av Pforzheim, myst på café och bara tagit det lugnt på hotellet. Det är så otroligt skönt att få komma bort! Få miljöombyte, var så trött på att vara hemma hela tiden, fy! 

Ska ta en dusch nu och sn sova, blir nog en ansträngande dag i morgon med massa IV. Ha det bra♥



6 november 2012 - Behandling dag 1
DATUM: 2012-11-06 | TID: 15:13:00 | KATEGORI: Behandling, Tyskland

Fick intravenöst (IV) för första gången idag, längtat så mycket så var inte alls orolig har ju blivit så van med blodprover och allt det där så gick otroligt bra! Även om det var lite obehagligt i början, en helt ny känsla när antibiotikan går rakt in i blodet.. Men blir nog van med det också. Efter Iv'n blev jag väldigt trött och fick ont i huvudet men helt vanlig reaktion, men blir bättre efter ett tag. Första veckan är ju värst. 

Det är förresten jätte kul att så många tittar in på bloggen, har också fått så många fina kommentarer på Facebook, tack så mycket, det värmer! ♥


5 november 2012 - Tyskland
DATUM: 2012-11-05 | TID: 22:57:00 | KATEGORI: Behandling, Tyskland

Hej bloggen!

Är äntligen tillbaka på hotellet efter en låång dag. Åkte hemifrån kvart över 2 inatt, första flyget till Berlin gick runt halv 7, där vi bytte flyg vidare till Stuttgart. Bor i Pforzheim som ligger ca 30 min från Stuttgart. Allt verkar bra än så länge, hotellet, kliniken och sjukt bra service på flygplatserna i Tyskland, fick en del hjälp pga rullstol. 
Var lite beskymrad för flygresan råkade ut för ett virus igen, så har bara levt på soppa den sista veckan, men gick väldigt bra med öronen också, det jag hade beskymrat mig för mest. 

Hade tid hos Dr. Kleman klockan fem, är så otroligt glad för att ha kommit hit, han är en av Tysklands bästa borrelia läkare, vilket verkar stämma. Han kollade blodtrycket, temperaturen, andningen, vikt och sånt som ingen annan borrelia läkare har gjort tidigare. Han tog också så god tid på mig var där 1,5 timme! Så ska tillbaka imorgon för att ta lite blodprov och min första intravenös behandling, så taggad! Han trodde också att jag kan ha en sjukdom som heter Babesia, så blir ju spännande att se när provsvaren kommer.. 

Bilder från flygresorna idag, är så glad för att mormor också följde med :-) 

Just nu - trötter, god natt!